Op zoek naar een nieuwe baan? Dit zijn de stappen die je zet:

 
1. Meld je aan en stuur ons je meest recente CV

Je kunt online solliciteren op openstaande vacatures of een open sollicitatie insturen. Begin met informatie over wie je bent: je personalia (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en eventueel burgerlijke staat en geslacht). Daarna verstrek je informatie over wat je weet: je opleidingen (middelbare school, studie, cursussen, uitwisselingsprogramma’s etc.). Zet er bij van wanneer tot wanneer je welke opleiding hebt gevolgd. Vergeet ook niet te vermelden wat je nog meer hebt geleerd, bijvoorbeeld omgaan met computerprogramma’s zoals Word en Excel en vreemde talen zoals Engels en Duits. Dan vermeld je alles wat je kunt: je werkervaring (betaald werk, stages, vakantiewerk, vrijwilligerswerk, verenigingswerk en uitzendwerk). Je vermeldt de organisatie, functie en je taken en verantwoordelijkheden. Ook hier zet je uiteraard weer bij van wanneer tot wanneer je dit hebt gedaan. Zet je meest recente werkervaring bovenaan! Naar eigen inzicht kun je het cv uitbreiden met informatie over hobby's of persoonlijke kwaliteiten. Als je al in ons kandidatenbestand staat, kijken we meteen of je CV een update nodig heeft.

2. Kennismakingsgesprek
Kort na jouw sollicitatie zullen wij per email of telefonisch contact met je opnemen teneinde: aanvullende gegevens van je te vragen (beschikbaarheid, uren, salarisindicatie, motivatie voor de functie) en je uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zullen we met jou bekijken of je geschikt bent voor de functie en zult worden voorgesteld aan onze opdrachtgever. In de meeste gevallen vindt pas bemiddeling plaats nadat je eerst met een intercedent van Banencentrum een persoonlijk gesprek hebt gehad.

3. Contact
We houden persoonlijk contact en gaan voor jou op zoek naar de ideale vacature. Eerlijk is eerlijk, we hebben niet altijd dezelfde week de passende baan voor je gevonden. Maar we houden je altijd op de hoogte. Via de email en door regelmatig even te bellen. Door te weten wat er speelt, kunnen we je beter van dienst zijn.

4. Vacature
We vinden een vacature. En dan ben jij de eerste die het hoort. We bespreken wat de vacature inhoudt en of het bij je past. Ook eventuele opleidingsmogelijkheden komen aan de orde.

5. Introductie bij opdrachtgever
Op basis van een positief gesprek bij Banencentrum kun je worden voorgesteld bij een van onze opdrachtgevers. De wijze waarop het sollicitatietraject bij de opdrachtgever plaatsvindt verschilt per klant. In veel gevallen voer je een een-op-een sollicitatiegesprek met iemand van personeelszaken.

6. Contract
Bij een nieuwe baan hoort een nieuw contract. Als je via Banencentrum aan de slag gaat, val je automatisch onder de CAO voor Uitzendkrachten, de ABU-CAO 2009-2014. Daarin zijn alle arbeidsvoorwaarden, rechten en plichten vastgelegd om je dienstverband met ons voor beide partijen tot een succes te maken. Aan de hand van de CAO stellen we onder andere de hoogte van je salaris vast, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Verder staan er afspraken in over de eventuele onkostenvergoedingen waar je recht op hebt. Ook zijn in de CAO voor uitzendbureaus afspraken opgenomen over de lengte van je proeftijd, doorbetaling van je salaris bij ziekte, de minimale opzegtermijn van je contract en het maximaal aantal tijdelijke contracten dat je volgens de Flexwet kunt aangaan als uitzendkracht.

7. Aanvang dienstverband
In de meeste gevallen werk je de eerste periode via Banencentrum. De kans bestaat dat je naar verloop van tijd bij onze opdrachtgever in dienst kunt treden. Dit is altijd afhankelijk van jouw motivatie en inzet en soms ook afhankelijk van de mogelijkheden die de opdrachtgever heeft om je een contract voor bepaalde tijd te kunnen bieden.

Wil je meer weten over het werken via Banencentrum, lees dan “Het BCN Werk-ABC”. Je kunt het onder het kopje downloads vinden.